Monday, October 26, 2009

Författarcoachens skrivövningar

Jag tänker lägga in en eller flera skrivövningar i veckan fram till jul här i bloggen, så håll utkik!

5 comments:

Anonymous said...

Hade inte du svårt med ekonomin, enligt vad man kan läsa i Romanloppet, där du berättar att du enbart lever på inkomster från ditt företag? Varför lägger du då ut detta gratis istället för att det ingår i en kurs som man betalar för?

Lisa Kowalski

Johanna Wistrand said...

Lisa, jag upplever din fråga som aggressiv, men så blir det ofta i text när man är kortfattad.
Du hälsar inte, du säger inte hej då. Det är lätt att tro att du är irriterad och jag får genast reaktionen att ta bort din kommentar. Men så tänker jag att du kanske bara är nyfiken. Ett tips är dock att du nästa gång tänker på att mjuka upp din kommentar genom t ex ett "Hej Johanna, jag läser dina bloggar med intresse och jag undrar...".
Hur som helst, här är mitt svar på din fråga: att ge saker gratis är ett sätt att marknadsföra sig och få kunder. Att ta betalt för precis allt är ett effektivt sätt att täppa till och måla in sig i ett hörn. Generositet är dessutom ett sätt att skapa flöde, bl a ekonomiskt.

PS: Sen är det så kul också att dela med sig av det man vet och kan, tycker inte du det?

Vänliga hälsningar
Johanna

Johanna Wistrand said...

Kom på att jag ska nog förtydliga mig angående Lisas kommentar här. Det verkar som att det provocerar människor när man skriver om ekonomi. Nu ver jag inte om det provoxcerade just Lisa, men hennes kommentar fick mig att tänka på kommentarer jag fått förut på min andra blogg där jag berättar om min kamp att få den skapande vardagen att gå ihop.
Jag berättar om min ekonomiska situation för jag tycker det är en otroligt viktig fråga när det handlar om skapande. Hur mycket energi lägger man på arbete? På att oroa sig för arbete, om man t ex är arbetslös. Hur hanterar man den ekonomiska vardagen så att man har tid och mentalt utrymme för skapandet? Påverkar livssituationen på vilket sätt man skapar? Det finns ingen anledning alls tycker jag att dölja sådana fakta, tvärtom är jag för en öppen diskussion om det i syfte att hjälpa varann till en kreativ vardag.

Ethel said...

Ibland verkar vissa tro att kreativa yrken, som t.ex. författande ska sälja sig självt, att ingen marknadsföring behövs. Så är det ju förstås inte. Sen kan man ha synpunkter på hur vissa gör. Jag ser fram emot en skrivövning! Spännande!

razaha said...

Hejsan Johanna!
Jag ser fram emot dina skrivövningar och kan berätta att jag äntligen gett ut min bok som jag tragglat med så länge.
Det är inte bara att sätta sig ner på rumpan när det är färdigskrivet, nej då är det dags att redigera och fixa till så att sidorna ser snygga ut.
Jag har förresten gett ut min bok på eget förlag. Så nu jobbar jag som sjutton för att få folk att rescensera den.
kan förresten tillägga att jag just nu lever på 180 kronor om dagen i föräldrapenning(före skatt) och lyfts upp ekonomiskt av min hårt arbetande sambo.
Ha en underbar dag