Monday, October 26, 2009

Multimanus skrivövning 1

Klicka på en av väskorna, studera innehållet och gör en karaktärsbeskrivning utifrån detta innehåll. Vem äger dessa saker? Ålder? Social status? Yrke? Var är personen på väg? Etc. Fundera så långt du orkar, skriv sedan en monolog om den här personen som berättar om sin förestående resa.

2 comments:

Ethel said...

Här kommer en monolog, om den lilla svarta väskan.

Vad ska jag ha med mig?
Räcker det med den lilla svarta? Alltså… jag menar väskan.

Det behövs ju inga horder av kläder, precis. På Selma Lagerlöfs Spa räcker det med några få outfits. Två ombyten till löppassen, mjuka kläder att ha till yogapasset och ett par festliga klänningar för kvällen. Inget mer.

Jo, kanske min lilla söta sjuksköterskeuniform kan komma till användning.

Britta rodnar nästan när hon tänker på det. Hur de ofta spelar rollspel, hon och Roffe, när de roffar (hon ler lite åt sitt eget skämt) åt sig en kväll att rulla runt i halmen. För tillfället leker de att hon är sjuksyster och han hennes patient. Han har olika intima sjukdomar hon måste behandla honom för.

De fnissade lite när de tänker på att det nästan är samma lek som de lekte som barn, leka doktor. Bara det att det här var lite mer avancerat.

Tänk om de andra på banken visste, att hon umgås med en av de viktigaste kunderna. Hon vet att han har multum med flis. Hon får inte, men har naturligtvis kollat hans konton. Inte illa.

Inte för att hon tänker skilja sig för hans skull. Nej, så kär är hon inte. Det är bara ”for the fun of it”. Även om ett äktenskap med Roffe skulle betyda en framtid med högre social status. Hon var bara nyfiken. Han hade råd att bjuda henne på Spa i alla fall. Inget dåligt samvete där inte.

Och bikinin måste med. Till poolen inne, att svalka sig i efter löpträningen. Göra ett svanhopp i bassängen. Hur barnsligt det än låter, måste hon erkänna för sig själv att hon är ivrig att få visa upp sin precis lagom tränade kropp. Så där på håll, komma gående emot honom.

Hon lägger till sist ner ett par svarta byxor och en röd blus, ifall att.

Hälsningar från Ethel

Ethel said...

Kom att tänka på att jag kanske skulle ha publicerat min text på min blogg istället. Där finns den också nu. Ursäkta.