Wednesday, April 15, 2009

CosyCrime - nytt bokförlag, ny klubb

"Det råder undergångsstämning i litteraturbranschen. Allt går att deppa över. De smala författarna får inte plats i förlagens utbud. Bokhandeln tar bara in säkra bestsellers. Men bokhandeln slås å andra sidan ut av internetbokhandeln och kommer därför inte att överleva alls. Allt det här skapar förstås problem.
Var får en svensk deckarläsare nya impulser när utbudet domineras av giganter som säljs pallvis i snabbköpen? Var hittar läsaren upptäckarglädjen i att finna nya, roliga författare som inte redan annonserats via gigantiska vepor längs Åhléns cityfasader? Var ges chansen att ta del av det breda utbudet, legendens ”långa svans” som ingen någonsin ser röken av?
De enda två kulturtidskrifter som fanns för deckare, är numera nedlagda. Vila i frid, Jury & Dast.

CosyCrime reser sig nu ur ruinerna av småskaligheten! Klubben skapades för att lösa många av de här problemen. Klubben söker aktivt efter nya deckarförfattartalanger, hittar guldkornen vid sidan av storförlagsdeckarnas betonglagda motorvägar och förmedlar dem direkt till läsarens brevlåda med en kostnadseffektivitet som inte ligger nätbokhandelns efter. Men du får mer än så som medlem!
CosyCrime är inte bara en bokklubb. Det är en livsnödvändig motkraft, en garanti för att de smala, spännande alternativen skall få en chans att växa till sig utan att hamna i skuggan av giganterna."

No comments: