Wednesday, September 17, 2008

Workshop med Navid Modiri

Navid Modiri, känd från radio (Frank) och TV (Filmkrönikan) håller i en workshop i kreativt skrivande tillsammans med Andreas Roman på Världskulturmusét i Göteborg i höst.
"Det kommer att bli fyra gånger och max antal deltagare är 20 personer. Sen får man komma dit som publik och bara lyssna på tips och tricks men fokuset ligger på de tjugo som är med i workshopen.
Idéen kom när jag och Andreas insåg hur mycket vi pratade om skrivande när vi sågs och fikade. Sen tänkte vi att vi båda har hålt på med det i så många år, jag har hållt i Författarskolan i Frank i P3 och skrivit musik, dikter, kortfilmsmanus, radiomanus och tvmanus och Andreas har skrivit ettusenfemtioåtta böcker och hållt i såna här workshops tidigare och jag med. Varför inte gå ihop och göra en gemensam workshop av det? Två ninjas är alltid bättre än en som jag brukar säga.
Meningen med workshopen är att vi ska bolla runt tips och tricks kring skrivandet, ge förslag på hur, var och varför man skriver, var du hämtar inspiration ifrån, vilka bra böcker det finns om skrivande och kreativa processer. Vidare också hur du bygger upp dina historier, mejslar ut dina karaktärer, skriver dialog och slutligen också hur du säljer in en bra idé eller en bra historia i en pitch till ett förlag eller en litterär agent. Allt detta ska vi ge dig. Med glädje!" Citat och bild från Navids blogg.
Läs om workshopen på Världskulturmuséets hemsida där du också kan anmäla dig.

No comments: