Tuesday, September 02, 2008

Unga skrivare - skrivartävling

Har du läst en jättebra bok, sett en spännande film eller lyssnat på en riktigt bra konsert? Då kan du berätta om den och ge tipset till andra. Din uppgift är att skriva en recension om det som du har upplevt. Vad tyckte du om och varför? Kanske tycker du att det rör viktiga frågor om våld, jämställdhet, integration som du vill ta fram eller en bok/film bara för nöjes skull. Vi vill gärna höra! Du skriver en recension. Välj helst en egen rubrik eller använd titeln som rubrik.

Tävlingen är för dig som går på högstadiet eller gymnasiet och är 13-19 år. En jury läser texterna och delar ut priser och diplom till vinnarna i november 2008. Några av texterna kan komma att publiceras på vår hemsida: www.forfattarsallskapet.se eller i de ungas antologi.

Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan och flera bokförlag/bokhandlare.

Skriv din text på dator. Texten ska vara högst två sidor lång. Skriv också ditt namn, bostadsadress, tel, skola, klass, ålder, ev. mejladress och mejla din text före den 7 oktober till ungaskrivare.gbg@vuxenskolan.se eller sänd texten med post till:Mia Holst, Västsvenska Författarsällskapet, Olskroksgatan 28 B, 416 66 Göteborg. Om du har frågor så ring gärna:Mia 031-19 45 24, Kerstin 031-19 29 39, 073-629 07 34

No comments: