Sunday, April 03, 2011

Måste boken vara välskriven?

Författare och f d litteräre agenten Nathan Bransford ställer sig frågan à propos denna bloggartikel, om det är nödvändigt att skriva bra för att sälja i dessa självpubliceringstider, där t ex Amanda Hooking tjänar multum och vars egenpublicerade böcker nu även ska bli film. Han frågar läsarna vad de tycker. Behövs förlagens godkännande? Behöver man gå igenom nålsögat/redaktörsögat för att boken ska bli en succé, när man lika gärna kan trycka upp den själv

2 comments:

Annika said...

En mycket intressant fråga som jag själv funderat en hel del över, särskilt efter att ha läst inte bara dåliga, svenska, romaner som säljer bra, utan även romaner som är dåligt korrekturlästa och fulla av språkfel, "trots" att de är utgivna på stora förlag.

Elisabeth said...

Det känns som om det ställs stora krav på dagens läsare när det handlar om att avgöra kvalitén på en bok. Vad är egentligen god kvalitet när det kommer till litteratur och vem ska avgöra det? Jag har mina tankar, men vem säger att de är rätt.Ett förlag borde borga för god kvalitet, men det är andra krafter som styr bokutgivningen många gånger.