Thursday, June 17, 2010

Hjälp att skriva dina memoarer?

Men inte tid, ork eller tålamod? Jag kan hjälpa dig. Läs mer här.

2 comments:

Gunnar said...

Intressant tjänst, och skriva sina memoarer är något alla borde göra - eller få gjort.

Min dotter har bett mig skriva ner familjens historia, och det har jag börjat med (i ebok format) där jag även försöker lägga med bilder.

Vi har levt ett intressant liv och jag har därför beslutat mig för att dela upp jobbet - inte i kapitel utan i särskilda delar.

Jag har skrivit ner "samlingar" av olika händelser i vårt liv, händelser som barn och framtida generationer kanske kan inspireras av.

Jag har skrivit om "övernaturuliga händelser i vårt liv" och jag har skrivit om hur jag mötte deras mamma...och flera är "på kommande"...och jag har även tänkt mig skriva ner recept på deras favoriträtter som barn...och en samling med historir om vad de hittade på som barn.

De brukar alltid vara intresserade av att höra om alla rackartyg de hittade på...

Jag hoppas verkligen att du kommer att lyckas med att få många som vill använda din hjälp till att skriva - alla har en historia att berätta...

Ha det så bra och sköt om dig
Gamlingen i paradiset

Helene said...

Hm, det finns ingen slump har jag hört... och just idag ramlade jag in på din blogg...

Igår ringde min syster och var ovanligt pigg (hon har nyligen opererat bort en hjärntumör) och hon var otroligt entusiastisk. Hon avslöjade att hon länge tänkt att skriva en bok om sitt liv (hon har haft ett - ja, vad ska man säga - ganska stormigt liv och nu var hon riktigt ivrig att komma igång.

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om att skriva och tror att hon kanske vill ha min hjälp på något sätt (kanske med att skriva, eller kanske som bollplank). Grejen är den att jag aldrig haft en tanke på att skriva en bok (har inte den fatasin, liksom :) men memoarer... ja, kanske det!?

Känner väl inte att självförtroende är helt på topp när det kommer till bokskrivande. Är det ens möjligt, tror du, om man inte har några förkunskaper/någon utbildning?

Kanske har du något litet tips...?

Återkommer gärna till din blogg :)

//Varma hälsningar,
Helene