Friday, June 11, 2010

"Litterära drömmar i London"

"Golvets breda träplankor stänger effektivt ute doften av nytappad öl och sorlet från pubgästerna en våning ner. Här, ett stenkast från Paddingtons tågstation, har tio förväntansfulla svenskar bänkat sig kring ett långbord för att påbörja en veckas kurs i romanskrivande.
I det angränsande biblioteket sitter ytterligare åtta svenskar som ska drillas i deckarkonstens grunder. Några är redan publicerade författare, andra har länge närt en dröm om skrivande, men ännu inte fattat pennan på allvar.
– Många av mina kursdeltagare går redan på skrivarkurser hemma och deltar i bokcirklar, men att åka på en skrivresa är ett sätt att komma bort från vardagen och hitta ny inspiration, säger kursarrangören Ann Ljungberg.
Hon har anordnat skrivarkurser utomlands sedan 2004. Den första hölls i Italien, utanför Rom, och året därpå blev det två kurser i Venedig. Sedan dess har Ann Ljungberg utvecklat sin verksamhet, med bland annat individuell coachning, ett bokförlag och kurser på olika platser.
Svenskarnas stora intresse för att kombinera semestern med kursverksamhet förklarar Ann Ljungberg med att vi gillar att kombinera nytta med nöje, även när vi reser. Dessutom kan mötet med en ny stad och alla dess dofter, ljud och människor göra underverk för en avsomnad fantasi."

Artikel i Svenska Dagbladet om Anns och min författarcoaching i London. Ann har fler krsrer och coachingtillfällen utomlands. I Sveilla, London, New York. Läs mer här.

1 comment:

Kimselius said...

Jättebra med skrivkurser. Bloggade om det i veckan: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/06/skrivtips-infor-sommaren-skrivarkurser.html Har ni någon kurs på gång så lägger jag gärna in den. Kram Kim