Monday, May 03, 2010

Föreläsning: skriva noveller för veckotidningar


Jenny Bäfving håller en föreläsning nu på onsdag om konsten att skriva noveller för veckotidningar. Eminenta tips ges om hur man skriver romantik och spänning, svänger ihop en enkel men underhållande historia, och vad som kännetecknar denna klassiska form av underhållning. Falkens kulturhus klockan 18.00 den femte maj! Falkgatan 7 i Göteborg. Gratis inträde. Spårvagnshållplats närmast: Redbergsplatsen.

3 comments:

Anonymous said...

Synd att det är så hopplöst svårt att få sålt sina noveller till veckotidningarna även om dom gillar vad man skriver. En pytteliten marknad som bara har blivit mindre och mindre.
Gunilla

www.malinrocaahlgren.com said...

Kommer denna föreläsning finnas på nätet sen? /Jag i Spanien.

Eva said...

Hej!
Ja, håller med Gunilla om att det är svårt att få noveller sålda även om redaktören framhåller att de är SÅ BRA men just den här passar inte riktigt. Jag skulle gärna vilja få kontakt med andra som skriver veckotidningsnoveller. Vi skulle kunna läsa varandras noveller innan vi skickar dem till tidningarna och utbyta tips på hur de kan bli bättre innan de presenteras för redaktörerna. Jag skriver ca fyra noveller per år, så det är inte mycket och har sålt ca åtta noveller totalt. Är det någon där ute som är intresserad av ett läs-tips-kritik samarbete?