Skrivretreat i Älvdalen

I januari är det dags igen! Den 8 -15/1 Från söndag till söndag. Kan du inte hela perioden är du välkommen under några dagar.

Vi håller till på Tre Björnar, ett charmigt vandrarhem som från början, vid förra sekelskiftet, byggdes för att vara pensionat. Därför finns det en kakelugn i varje rum!
Här är det som om tiden har stått stilla och de deltagare som varit med på workshops och skrivretreater här har upplevt miljön som inspirerande och avslappnad.

På skrivretreaten lagar man sin mat själv och sköter sitt skrivande själv. men tilsammans om man vill. Vi sitter i samma rum för att det fungerar så bra. Man triggar varann till att skriva. I pauserna, på promenader och under måltider blir det mest snack om skrivande.

Att umgås med folk som skriver är en lisa för författarsjälen. Man får vara asocial man vill - alla vet att man prioriterar sitt skrivprojekt. Ingen lyfter på ögonbrynen om man helt plötsligt lämnar sällskapet och umgänget under förevändningen att man måste gå och skriva en stund. Alla förstår.

Eftersom det brukar bli ett intensivt skrivande är det inte säkert att man orkar lyssna på varandras texter eller ge respons. Men ibland händer det. Det kan bli uppläsningar på eftermiddagarna på verandan till exempel.

Retreaten är till självkostnadspris. Eget rum kostar för just oss bara 260 kr/natt (20 kr mer än i somras och i höstas p g a uppvärmningskostnader) inklusive frukost, även om man inte är medlem i Svenska Turistföreningen. Det är ett speciellt avtal som Multimanus fått med vandrarhemmet Tre Björnar.
Sängkläder och handduk kostar totalt 100 kr för hela vistelsen. Slutstädning kostar 150 kronor om man inte vill städa själv.
Frukost ingår i priset. Lunch och middag får man laga själv.

Vill du anmäla dig, maila info@multimanus.se. Du är också välkommen med frågor.

Nedan lite bilder från Älvdalen och våra skrivretreater under sommaren och hösten.

Johanna