Saturday, February 13, 2010

Att marknadsföra sig som författare

Daniel Åberg har jag nämt förut, här sammanfattas det bra hur han har marknadsfört sin bok på eget förlag. Kan vara intressant för andra självpublicerande författare:
"Förutom, kanske, att komma ut på eget förlag gör han allt rätt: bloggar och twittrar på flera ställen, länkar som en tokig, mejlar bokbloggar och kritiker (som jag), filmar sin releasefest och lägger ut på såväl Youtube, Flickr som förlagets snygga, lättmanövrerade hemsida, skickar ut små intervjuer till pressen. Och sist men inte minst: Denna hans andra roman ges ut inbunden, i pocket, i e-format för läsplattor (inklusive Amazons formatsnåla Kindle) och Iphone – samt som gratis mp3-fil. En användarvänlighet som varken etablerade förlag eller bibliotek är i närheten, men sannerligen borde lära av." Artikel i Expressen 10/2.

2 comments:

razaha said...

Jag har också jobbat stenhårt med att marknadsföra min bok.
Helena Dahlstrand på nya bokförlaget duodito trodde t.o.m att jag gjort allt som kan göras och tyckte att jag inte behövde något förlag i ryggen. Då skall ni veta att för ca två år sedan visste jag knappt vad blogg var. Jag har lärt mig att jobba med datan av en enda orsak. Mitt skrivande, och marknadsföringen av mina böcker.
Jag har öppnat hm...låt mig se...5 bloggar där jag stadigt sätter in mina alster och svarar på kommentarer. Nyss hade jag en blogg om TRE ÄNGLAR OCH TRE MIRAKEL som jag nyss gett ut, och nu har jag en om mitt nya bokprojekt LIVET, INGEN ENKEL HISTORIA där mina läsare får kommentera kapitel för kapitel.
Jag har gått med i facebook och Twitter som jag trodde var en felskrivning för kvitter tills nyligen. Inte nog med det. Jag har skickat boken till massor av sjukhus (kvinnoavdelningen), till Pocketblogg.se, till Bokhora (som aldrig hörde av sig), till Nina Lekander på expressen, och dessutom mejlat en massa människor om att jag finns.
Det finns en sida som heter egenutgivare.se och smakprov.se naturligtvis är jag med.
Det är både kul , och intressant att marknadsföra sig själv. Nu har jag köpt plats på ett webhotel och jobbar just nu med att skapa en sjuhelvetes ball hemsida för att få dit alla unga skrivare mellan 8 och 18 år. Något som i dagsläget INTE finns. Jag hoppas att jag kan hjälpa några små vilsna själar därute och ge dem en plattform att agera från, något jag själv hade tagit emot med öppna armar när jag var ung.
Allting går, bara man är envis, och det är jag. VANSINNIGT envis. Dessutom tror jag stenhårt på min bok TRE ÄNGLAR, och vill hjälpa kvinnor som famlar i blindo på sjukhuset. Rädda och förvirrade utan svar.
Ha det gott!

Johanna Wistrand said...

Hej Razaha!

Tack för att du deladem ed dig av detta, jätteintressant!