Saturday, November 01, 2008

Idag börjar det....


Den stora, internationella romanskrivarmånaden NaNoWriMo i förkortning.På deras hemsida kan du ladda ner ordräknare, lyssna på peptalk i wrimoradio, diskutera i dra-ut-på-det-hela-forumet (Procrastination Station). Risken är att man sitter lattjar runt på deras hemsida mer än utför själva skrivandet. Å andra sidan är detta ett sånt roligt evenemang bara en gång om året och folk runtom i hela världen sitter och hamrar fram sina manus. 50000 ord fr o m idag t o m 30/11. Det blir 1666,66 ord per dag i en månad.
Här kan du läsa mer om det hela går till.

4 comments:

Medea said...

Är du med iår?? Jag hade bestämt mig för att inte vara med men just nu är jag sugen... Eftersom jag ändå skriver kan jag ju se hur långt jag når =)
Jag måste ju inte bli en vinnare, eller?

Johanna Wistrand said...

Hej Medea!
Ja, jag är med, kunde inte låta bli :-) Du kan läsa om det i Romanloppet. Ser att du stickar. Jag har också kommit igång nu, menjag håller mig till strumpor och vantar. Det är så avkopplande! Stickar gärn några varv när jag har idétorka vid datorn t ex.
Visst var det du som köpte en Alphasmart? Använder du den?

Johanna Wistrand said...

Romanloppet:
http://romanloppet.blogspot.com

Medea said...

Jo, det var jag som köpte en alphasmart i julas. Jag skrev en del på den då men sedan har den bara legat o väntat... För några veckor sedan dammade jag av den och skriver lite på den då och då. Just nu skriver jag mest i skrivbok men om jag ska skriva i NanoWriMO måste jag ju skriva på datorn för att få till alla ord.