Tuesday, December 29, 2009

Skrivövning 16 - kärlek med förhinder


Jag har just sett filmen "Bright Star" av Jane Campion och är helt inne på detta med romantik! Så den här övningen handlar givetvis om detta. Men romantik med svåra förhinder, förstås.
Är du ledig till nästa vecka och uttråkad? Då passar denna lite mastigare skrivövning dig!
Gör så här:
Fundera ut två personer som kommer från olika samhällsklasser, olika kulturer eller med stor ålderskillnad. Tänk ut minst 3 hinder (människor, yttre omständigheter, sjukdom eller väderleken eller annat).Låt planerandet av berättelsen ta sin tid.Du har ju flera dagar på dig.
Efter två hinder får de två huvudpersonerna till ett riktigt romantiskt möte. Ta gärna med miljöbeskrivning här och glöm inte sinnena: känsel, lukt, smak, vad de ser. Sinnesintryck brukar ofta skapa stark närvarokänsla i en text.
Därefter inträder det största hindret, det största hotet mot deras kärlek. Du väljer själv om slutet blir lyckligt eller ej (som i Campions film, där Keats sjukdom är det slutliga hotet, det som omöjliggör deras fortsatta kärlekshistoria eftersom han dör...)

1 comment:

Hanna (ditt fan!!) said...

Tack för att du finns! Jag heter Hanna och älskar att skriva, men jag vet inte om det jag skriver är bra eller inte. Och så kommer du, och räddar mig! Nu kan jag ju lära mig att skriva och jag kan inte beskriva hur skönt det är! Tacktacktack! Jag är ditt största fan just nu, trotts att jag bara läst ett inlägg, men jag kommer verkligen läsa mer, kan knappt vänta! :D Ha det bra och sluta inte blogga för då blir jag ledsen.. Tack för att du finns ännu en gång! Ha det så bra :D