Tuesday, February 17, 2009

Seminaruim om skapandets villkor

Seminarium - Skapandets villkor

Torsdagen 19 februari kommer Malin Lindroth och Carl Harlén att tala med varandra och publiken under rubriken Skapandets villkor.

Hur ser skapandets villkor ut? Är det bara framgångarna som räknas? Hur länge kan man leva på de euforiska recensionerna, eller blev det några recensioner överhuvudtaget? Och hur blev den grå vardagen efter bokutgivningen eller när teaterföreställningen sålt färdigt och lagts ner och högen av månadsräkningar växer på ett oroväckande sätt?

Tid: tors 19 februari, kl 19.00
Plats: Café Hängmattan, Musikens hus, Karl Johansgatan 16, i Göteborg
Insläpp från 18.15
Inträde: 50 kr (fritt inträde för medlemmar i FCV och Klubb Kamel)
Samtalsledare och kontaktperson: Sten Björnulfson (0702-11 69 63).

Malin Lindroth är författare och dramatiker med diktsamlingar, noveller, pjäser samt romanen Vaka natt bakom sig. Hon är senast utgiven med en monolog i Frankrike. Malin har på senare år skrivit om människor, och mest om kvinnor som levt på gränsen till det outhärdliga. Människor vars livskraft förvrids till destruktivitet har varit ett tema både i hennes prosa och dramatik.

Carl Harlén
är skådespelare och manusförfattare på Teater Uno i Göteborg. Carl är synonym med den kollektiva arbetsmetod som Teater Uno har, där föreställningen med manus och allt är en produkt av teatern själv. Teater Uno har gjort sig kända för sina egensinniga uppsättningar gjorda på klassiska romaner. Carl Harlén är nu senast aktuell med sin monolog "Den som har hört mig klaga har samtidigt hört mig ljuga - klaustrofobisk indignationsteater inte helt utan socialt patos, i två våningar.

No comments: