Friday, February 06, 2009

Premiär för klubb 00 tal

PREMIÄR FÖR KLUBB 00TAL!

Välkomna till nya KLUBB 00TAL i TeaterStudio Ledermans dramatiska lokaler där 00TAL huserar fredagen den 13 februari 19 - midnatt. Det nya numret ORDKRIG ska firas. Prenumeranter har fri entré.

Tanken med KLUBB 00TAL är att suga på det vackraste och väsentligaste ur litteraturen i en skön, intim miljö och blanda den med barhäng och naken livemusik. Vi vill låta etablerade författare möta nyutsprungna poeter och artister och skapa en mötesplats för litteraturälskare där de både kan lyssna på gamla favoriter och upptäcka nya.
Fram till midnatt sitter Oskar från bandet KOOP vid barpianot och vi får lyssna till bland andra författaren Peter Kihlgård som läser nyskrivet, den debuterande poeten Erik Lindgren, och konstnären Mikael Reuter som bjuder på poetisk modern dans. Sara Gordan, som debuterade i 00TAL i början av 00-talet, läser ur sin nyutkomna bok.

Peter Kihlgård berättade för 00TALs chefredaktör Madeleine Grive redan i en intervju i 90TALs nummer om Bedragaren, nr 11, 1994 om berättelsen som inspirerat honom till den nyskrivna text, Klockmalmens hemlighet, som han kommer att framföra på klubben:

En av de vackraste berättelserna jag vet kommer från Tarkovskijs film Den yttersta domen och handlar om sonen till en nyss avliden klockgjutare. Boris, som han heter, säger till en rik man som kommit för att ta hans fars tjänster i anspråk, att han också känner till klockgjuteriets hemlighet. Han ljuger. På sätt och vis bedrar han. Det finns ingen sådan hemlighet. På ren intuition, vilja, hårt arbete och tur lyckas han gjuta en kyrkklocka, som nog alltid kommer att klämta för mig.

Nu, femton år senare har Peter Kihlgård alltså skrivit sin egen berättelse om klockgjutaren som vi får glädjen att höra.

Varmt välkomna till Teaterstudio Lederman som påminner om en vacker rysk källarklubb i New York! Tjechov bokstavligen bor i väggarna.
Kom i tid så får du vara med på utlottningen av rykande färsk lyrik till de 50 första gästerna.

Varmt,

Madeleine Grive med redaktion

Plats: Teaterstudio Lederman, Gästrikegatan 13 (T-bana St. Eriksplan)
Tid: Fredagen den 13 februari 19.00-00.00
Inträde: 50 kr
Vin: 25 kr
Prenumeranter på 00TAL har fri entré. För att bli prenumerant: Gå in på www.00tal.com, där kan du också beställa nr 11, 1994.

No comments: