Tuesday, February 15, 2011

Skrivande, meditation, kyrka och museum med mig i maj - i LondonSkriv i kärlek – en läkande workshop i London
Datum: söndag 8/5 t o m tisdag 10/5 2011
Pris: 1700 kr inkl moms
Målgrupp: alla som trivs med att vistas i en kurslokal i en kyrka är välkomna. Folk med eller utan skrivkramp.
Max antal deltagare: 25
Minst antal deltagare: 10
Sista anmälningsdag: 28/3 2011
Ingår: förmiddagsfika, kompendium, inspirationsmaterial (penslar, färgpennor, papper under skrivtimmarna)
Ingår ej: Resa och boende. Frukost, lunch och middag under de tre kursdagarna.
Anmäl till: info@multimanus.se
Vid frågor: ring 0704/818480
Kursledare: Johanna Wistrand
Anmälningsavgift: 400 kr (dras senare av på kursavgiften)

Mitt i folkvimlet i Piccadilly i London ligger vår lokal, i St James´s Church. Sen jag började åka till London för två år sedan har den här platsen lockat mig, med sin härliga hantverksmarknad på gården och sitt välkommande program. Här har bl a Julia Cameron hållit workshops (”The Artists Way”) och Marianne Williamson. Och dagen innan denna workshop startar är Deepak Chopra där och föreläser.
Det här är en kyrka , en oas mitt i Piccadilly, öppen för alla. Nästan dörr i dörr ligger Europas största bokhandel, Waterstones, och ca 7 minuters promenadväg bort National Gallery med sin fantastiska konstsamling.'

St James´s Church
Deras kursprogram

Metoden är att, i en kärleksfull atmosfär som miljön och den inledande meditationen skapar, öppna upp för den skapande kraften. Det bejakande synsättet och självacceptansen kan ge större möjlighet för skapandet att flöda fritt. Till skillnad från när man styrs av en stark inre kritiker och perfektionskrav.

Det finns en tanke också bakom detta att vi håller till utomlands. När man lämnar sitt hem och förflyttar sig till en ny miljö, dessutom till ett annat land, kan det vara lättare att ”släppa loss” och stänga av alla vardagens krav och gamla tankespår.

De här dagarna kan också bidra till att du hinner få en hel del skrivet, till att du upptäcker att det är inte farligt att skriva utan att prestera perfektion, och du får även in skrivrutiner i viss mån.
Arbetar du redan med ett manus får du möjlighet att fördjupa dig i det genom tiden du lägger på att skriva koncentrerat.

Kursupplägg: på söndagen efter lunch samlas vi på Costas kafé invid St James´s Church och Johanna går igenom schemat för de tre dagarna. Därefter blir det ett inspirationsbesök på National Gallery, där deltagarna får en skrivuppgift. På kvällen äter de som vill, inkl kursledaren, middag tillsammans på lämpligt ställe. På måndagen och tisdagen sitter vi i konferensrummet i St James Church kl 9.00 – 13.00. Dagarna inleds med en meditation ledd av Johanna. Sedan skrivpass i 1,5 timme, därefter kort paus (ingår i kursen: kaffe, fikabröd, frukt). Sedan dagens andra skrivpass på en 1,5 timme och avslutningsvis en kort föreläsning av Johanna (där hon tar upp tar upp metoder mot skrivblockeringar, hur man avslutar ett projekt, att använda processdagbok m m) .
Sedan en gemensam lunch på lämpligt för de, inkl kursledaren, som önskar.

På tisdag avslutas workshopen med gemensam middag för de som är kvar och åker hem dagen därpå.

I lokalen finns ett ”buffébord” med material för inspiration om det behövs under skrivpassen: material för att rita och måla (som variation till skrivandet) , stilleben, bilder, inspirationskort m m.

Kursdeltagarna får också med sitt ett kompendium där Johanna har sammanställt skrivövningar och tips.
I konferensrummet under skrivpassen ska tystnad råda. Behöver man prata så går det bra, men utanför lokalen.

Eftermiddagarna är fria till att göra vad man vill, t e x samla inspiration och ha roligt. Besöka på muséerna i närheten, gå på Molly Moggs karaokebar, besöka en jazzklubb i Soho, gå på musikal, dricka Afternoon Tea, ta en promenad i Hyde Park, besöka en engelsk pub, eller något annat.

Jag är själv troende, men det är inget krav för att man ska delta på kursen, och jag kommer inte heller att ta upp den religiösa aspekten, för att alla ska känna sig bekväma och välkomna. Den är upp till var och en att söka upp detta själv, t ex en trappa upp i kyrkan.

Jag hjälper dig gärna med länkar till hotellbokning och annat inför vistelsen i London.

PS: Ingen författarcoaching eller textrespons ingår i den här workshopen.

7 comments:

Karin said...

Hej Johanna,

Låter spännande med kursen. Undrar dock om du har någon aning om hur det är med avdragsmöjligheter för en sådan kurs. Läs om mina bisarra erfarenheter på www.karinenglund.com

Det måste finnas fler som har erfarenheter av problemen, förmodar jag.

Johanna Wistrand said...

Hej Karin!

Det får du nog ta med din revisor om du har en eller redovisningskonsult eller fråga SKatteverket (hinner inte titta på din hemsida just nu, har fullt upp sdedan jag kom hem fr London igår ...

Det är ju en workshop för att utvecklas kreativt sett. Sådant borde mankunna dra av tänker jag.

Hoppas du kan delta i Londonworkshopen!

Johanna Wistrand said...

Nu kollade jag i allafall i din blogg, Karin. Det låter ju jättekonstigt! Jag vet masor av människor som drar av vidareutbildning! Det är väl också en tolkningsfråga detta med fortbildning, vad som är det (liksom det mesta är en tolknignsfråga), som beror på handläggaren på Skatteverket. Din handläggare verkar haft lite svårt med att förstå där.

Anonymous said...

Man blir lite nyfiken på varför du i texten refererar till dig själv så mycket i tredje person - "hon", "Johanna", "kursledaren"? Vore det inte rakare och lite mindre självcentrerat att skriva "jag"? Workshopen hålls ju enligt rubriken av "mig"? ; D

Johanna Wistrand said...

Det har jag faktiskt inte tänkt på! Det sitter nog i sedan jag skrev om kurserna på Falkens författarskola, där jag var kursansvarig och där vi var flera lärare, för att hålla isär.
Fast jag tror det låter mer självcentrerat om jag skriver "jag"..hm....Vi får se vad det blir nästa gång!

Johanna Wistrand said...
This comment has been removed by the author.
Johanna Wistrand said...

Hej igen! Tar inte med din kommentar eftersom den är ovänlig i sin ton.
Du pratar om vad som är andigt och inte andligt men ditt sätt att skicka anonym kritik - fundera på det, vilka känslor du skickar ut. Jag har kommit fram till att tredje person låter o k, som Cynthia gör här i slutet:
http://www.originalimpulse.com/eventsworkshops/curious-excursions-with-cynthia-morris/curious-paris-creative-juju/

Min länk sprids runt av många och då blir det bättre att det står mitt namn än att det är skrivet i jag -form. Du som funderar på detta och inte är bekväm med det, jag tror det är din issue. Jag ser inget självförhöjande i det utan snarare mer tydlighet.
End of discussion,lilla troll.