Monday, January 29, 2007

Författardokumentär i bloggform

Läs produktiva Stella Sandbergs författarlogg om hennes arbete med att skriva Harlequin-romaner. Nästan som en författardokumentär i bloggform. Kommer hon att bli publicerad? Följ hennes skrivarresa:
Här börjar loggen.
Här fortsätter den.

6 comments:

Anonymous said...

Hmm, jag trodde Harlequin-romaner var något som skrevs mer eller mindre efter en mall?

Anonymous said...

Oj det var värst, ett eget inlägg! Jag skriver faktiskt inte bara Harlequinromaner längre, det var delvis därför jag bytte blogg, för att jag delvis bytte inriktning med mitt skrivande.
Och Andrea, ta en titt på svenska Harlequins hemsida. Det står att de tar emot allt utom fantasy och att manusen inte behöver passa in i deras serier, så det verkar vara friare än amerikanska Harlequin. Det det står om att de läser manus och svarar inom 1-2 månader stämmer dock inte, räkna med minst det dubbla eller tredubbla!

Johanna Wistrand said...

Hej Stella och Andrea!

Bra Stella att du klargjorde detta.

Intressan tmed alla epoker du är intresserad av att skildra. Jag håller även på med en berättelse som utspelar sig under 1920- och 1930-talet då min mormor var ung, inspirerat från hennes liv, sånt jag har läst ur hennes dagböcker (som vi fått läsa). Det utspelar sig på Östermalm, på Ekerö och i Paris. Skulle eg vilja besöka huset de hade vid Karlaplan men jag vågar inte fråga.....

Jag följer gärna era framsteg, rapportera här om ni har lust!

Johanna

Anonymous said...

20- och 30-talet är ju underbart också, lycka till med det! Det ska nog bli romaner från de epokerna också för min del, jag har en del idéer... Jag är framför allt intresserad av perioden 1850-1950 ungefär men det är klart att det blir ju en hel del olika miljöer att läsa in sig på, på ett sätt vore det ju lättare att hålla sig till en och lära känna den riktigt väl!

Johanna Wistrand said...

Jag har läst om 1880-1900-talet i jag vet inte hur många år men jag tycker ändå inte att jag kunnat leva mig in i tiden! Fast en bok hjäpte mg en del, jag lyssnade på den som talbok och då blev det så levande! "Alberte och friheten" av Cora Sandel (om sekelskiftets Paris).
En annan bra bok är "Sugar.Kvinnan som stge ut ur mörkret" av Michel Faber, om London runt 1880-talet. 876 sidor lång! Har du läst den?
Han får verkligen epoken att kännas närvarande: dofter, ljud, allt.

Man har sina favoritepoker....

Andrea said...

Det där med mallen hörde jag iofs från en som skrivit för amerikanska Harlequin.

Varför inte ta emot fantasy? Lite småsnusk och romantik i fantasymiljö är ju perfekt, det är bara att fläska på med sexiga alver och karlar med stora ... svärd ;)