Thursday, October 18, 2007

Snart Börjar NaNoWriMo

En sån här söt liten banner kan man lägga in på sin blogg om man deltar i NaNoWriMo.
Och här kan man se hur många runtom i världen som anmält sig för att delta. Är det inte så man får ståpäls? Tusentals personer som kommer att satsa hela november månad p åatt våga skriva en roman, på att dyka rätt ner i det.
Jag håller just på att läsa "No Plot No Problem!" av Chris Baty som tog initiativ till den här novembermånaden som går ut på att man ska skriva 50.000 ord. 60.000 deltagare från hela världen har hittills deltagit. Det han framför allt trycker på är att här gäller kvantitet och inte kvalitet. Han är övertygad om att deadline är det mest inspirerande av alla sätt för att få en bok nerskriven, d v s råversionen som i efterhand givetvis ska bearbetas. Det är enligt honom ett bra sätt att hålla den inre kritikern borta p g a tidsbristen, att inte ha tid att låta hjärnan och ängslan styra utan snarare låta lekfullheten och lusten ta över.
Enligt hans metod är det viktigt att man inte använder den här månaden till att arbeta på ett gammalt romanprojekt, utan det ska vara helt nytt.

No comments: